MedWatch

Novo overvejer at satse på udlandet

Novo Nordisk har mere end svært ved at finde ingeniører i Danmark, og det kan få konsekvenser. (rettet kl. 13:35)

Manglen på 10.000 ingeniører i Danmark om 10 år får allerede nu den danske medicinalkoncern Novo Nordisk til at overveje at lægge noget af den fremtidige produktion uden for Danmarks grænser. Det skriver Børsen og henviser til, at Novo Nordisk lige pt har 100 ingeniørstillinger, som man ikke kan få besat.

På spørgsmålet om, hvad hvilke muligheder Novo Nordisk ser, svarer produktionschef Henrik Wulff følgende til avisen:

"Enten at vi tror, det vil forbedre sig, og så fortsætter vi med at bygge i Danmark. Eller at vi tror, det er et stigende problem, og så er vi nødt til at lægge nogle af vores aktiviteter andre steder end i Danmark," siger han til Børsen.

Fremskrivningen, foretaget af Dansk Industri (DI) og ingeniørforeningen IDA for Engineer The Future, viser, at der i 2025 vil mangle næsten 10.000 ingeniører og over 4000 naturvidenskabelige kandidater.

MedWatch skrev tidligere, at Novo Nordisk overvejede at flytte produktion ud af landet som følge af mangel på ingeniører. Det er ikke korrekt. Det drejer sig om, hvor Novo Nordisk fremadrettet måske vil lægge nye produktionsarbejdspladser i udlandet. MedWatch beklager fejler.

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der – ligesom Medicinrådet i Danmark – ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier