MedWatch

Britisk allergifirma i milliardstort astma-opkøb

Et engelsk biotekselskab har styrket sin portefølje ved at opkøbe to allergifirmaer for et milliardbeløb.

Det engelske biotekselskab Circassia, der gik på børsen i London for godt et år siden, har netop erhvervet sig to nye virksomheder. Ifølge Reuters har Circassia købt svenske Aerocrine for cirka 139 mio. pund, 1,45 mia. kr., og Prosonix for et beløb op til 100 mio. pund, 1,04 mia. kr. Begge selskaber har specialiseret sig i astma.

"Aerocrine har produkter, som de sælger til specialister indenfor astma-allergi, som er præcis de samme kunder, vi ønsker at sælge vores allergiprodukter til, så strategisk passer det rigtig godt. Prosonix har kortsigtede produkter som kan hjælpe os med at lave en specialiseret medicinalvirksomhed indenfor astma-allergi," siger Steve Harris, adm. direktør i Circassia.

Circassia har store forventninger til, at købet af Aerocrine kan gør det lettere at lancere briternes nyeste produkt Cat-Spire mod katterallergi. Det forventes, at der kommer fase 3-data på forsøg med Cat-Spire i første halvår af 2016.

ALK-rival indlicenserer måleudstyr

Britisk allergifirma på vej på børsen

Britisk børsnotering kan påvirke ALK

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier