Den spanske medicinalkoncern Almirall, som er en væsentlig konkurrent til danske Leo Pharma på det globale marked for dermatologiske lidelser, indgik i løbet af sommeren en aftale med giganten AstraZeneca om et salg af sin afdeling for luftvejssygdomme - og den handel er nu endeligt gået igennem. Det oplyser Almirall i en pressemeddelelse.

Prisen lyder på på 875 mio. dollar upfront plus potentielle milepælsbetalinger på op til 1,22 mia. dollar for den del af Almirall-forretningen, som dog ikke umiddelbart er den, som danske Leo Pharma konkurrerer med. Samlet svarer det til en pris, der kan løbe op i 11,63 mia. kr.

Det væsentligste aktiv i den del af Almirall, som AstraZeneca altså har betalt mange milliarder for, er medicinen Eklira til behandling af KOL - i folkemunde rygerlunger.

Men mens Almirall modtager en pæn pose penge og til gengæld skiller sig af med en række aktiver, så må den spanske koncern også vinke farvel til flere hundrede medarbejdere.Branchemediet Bio Space skriver således, at 719 medarbejdere vil overgå til AstraZeneca som en del af opkøbsaftalen.

For Almirall betyder handelen også, at man nu har tid og penge til igen at tage kampen op med andre globale aktører, såsom Leo Pharma, på markedet for lægemidler mod hudlidelser.

”Aftalen har givet os et stærkt økonomisk fundament til at sætte fart i vores strategi og begynde at fokusere vores ressourcer på at blive en af de største globale spillere indenfor dermatologi,” udtaler Almiralls adm. direktør, Jorge Gallardo, i pressemeddelelsen.

  Milliard-opkøb skærper konkurrence for Leo Pharma  

  AstraZeneca køber del af Leo-rival  

  Opkøb og ekspansion får Almirall-salg til at vokse  

  Almirall ser stort lys i biotekselskab  

  Almirall lancerer nyt lægemiddel i Danmark