I 2010 blev overlæge og reumatolog Claus Rasmussen dømt for at have overtrådt Apotekerloven, efter at han indledte et samarbejde med Pfizer uden at anmelde det til Lægemiddelstyrelsen. Nu har han vundet ankesagen mod styrelsen.

Det skriver Dagens Pharma. Afgørelsen slår fast, at læger gerne må føre indledende forhandlinger med medicinalselskaber om et klinisk forsøg uden at anmelde det til Sundhedsstyrelsen, så længe en kontrakt ikke er underskrevet.

Skyder sig selv i foden

Ifølge Claus Rasmussen risikerer styrelsen at skyde sig selv i foden ved at insistere på at få oplysninger allerede tidligt i forløbet.

”Vores kontrakt kan nå at ændre sig rigtigt mange gange i løbet af den indledende fase. Det samme kan det regneark med budgettet, som jeg har fået tilsendt. Hvis styrelsen mener, at jeg skal melde det ind løbende, kan jeg sagtens gøre det. Men det kræver enormt meget administration,” siger Claus Rasmussen til mediet.

Enhedschef i Sundhedsstyrelsen Anne Mette Dons fortæller, at sagen beror på en misforståelse, eftersom styrelsen ikke havde noteret, at Claus Rasmussens kontrakt til firmaet ikke blev til noget. Hun lægger op til en ændring af reglerne, så ingen kan være i tvivl om, hvad man skal og ikke skal.

  Sygehusvæsen i udvidet industrisamarbejde

  Novo-chef: Universitets-forskere mere varme på industri-samarbejde

  Regioner og industri klar til at sætte fart under klinisk forskning

  Markant flere læger søger om lov til industrisamarbejde