Det norske medicinalselskab Pronova Biopharma er på nippet til at blive indlemmet i verdens største kemikalievirksomhed, BASF.

Giganten har i hvert fald budt 3,83 mia. kroner kontant for selskabet. En handel, der dog er 4,93 mia. kroner værd, når man tager alle udestående aktier og nettogælden med i betragtningen.

Det norske selskab, hvis hovedprodukt er Omacor - et receptpligtigt middel, der bygger på meget koncentreret fiskeolie og kan forebygge blodpropper og hjerteanfald.

Dansk afstikker

Det danske datterselskab er desuden blandt de fem medicinal- og biotekvirksomheder i Danmark, der tjener flest penge på driften.

Læs mere her: Gylden olie sender fiskefirma i toppen

Hvis handlen går igennem vil Pronova blive en del af BASF's Nutrition & Health-division. Købstilbuddet repræsenterer en præmie på hhv. 9, 24 og 40 procent til selskabets gennemsnitlige aktiekurs for hhv. 30 dagen siden, 6 og 12 måneder siden.

Herkules Private Equity, Kistefos og Pronovas direktion, der tilsammen repræsenterer omkring 60 procent af aktiekapitalen og stemmerne i Pronova, har forpligtet sig til at acceptere købstilbuddet.

  De tjener penge i medicinalindustrien

  Kosttilskudsvirksomhed køber norsk rival

  Oticonfonden kan tjene millioner på norsk frasalg