MedWatch

Myndighed undersøger Allergan-middel

Flere tilfælde af alvorlige leverskader får nu Det Europæiske Lægemiddelagenturs Bivirkningskomité (PRAC) til at indlede en undersøgelse af middel mod muskelknuder i livmoderen.

Allergan-midlet Esmya kan være årsag til, at fire kvinder har fået alvorlige leverskader - i tre tilfælde så alvorlige skader, at en levertransplantation var nødvendig.

Det mener Det Europæiske Lægemiddelagenturs Bivirkningskomité (PRAC), der derfor besluttede på sit møde i november at indlede en nærmere undersøgelse af midlet.

I undersøgelsen vil PRAC nærstudere tilgængelige data for midlet, og vil på den baggrund aflevere en anbefaling til lægemiddelagenturets ekspertkomité CHMP til marts om hvorvidt, PRAC finder det nødvendigt at gribe ind over for midlet, der har været på markedet siden 2012.

Esmya er et middel, der indeholder hormonet gestagen, et progesteron til behandling af godartede muskelknuder - også kaldet fibromer - i livmoderen.

Ny schweizisk medicin skal komme danske kvinder til undsætning

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier