MedWatch

FDA godkender første Apple-tilbehør til diagnostik

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har for første gang godkendt et tilbehør til Apple Watch til diagnostisk brug. Udstyret skal hjælpe med at monitorere hjerteflimmer.

Et lille stykke tilbehør til Apples Watch er nu blevet godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder. Det er første gang, at det sker, hvilket bringer Apple Watch tættere på de diagnostiske ambitioner, som selskabet har brygget med i det sidste lange stykke tid.

Det skriver Reuters.

Udstyret er en lille chip til pulsmonitorering, som bliver indsat i urremmen, og er forbundet til Apple Watch via bluetooth. I modsætning til Apple Watchs egen pulsmåler giver chippen, Kardiaband, mulighed for at lave mere avancerede undersøgelser, som kan give bedre indblik pulsen. Så når aktivitetsniveauet og pulsen synes mismatchet, giver Kardiaband besked på, at man skal tage et elektrokardiogram.

Formålet med Kardiaband, som er udviklet af AliveCor, er at give bedre mulighed for at håndtere hjerteflimmer, den mest almindelige form for hjertearytmi.

AliveCor koster knap 200 dollars (cirka 2500 kr), og kan kun bruges sammen med selskabets abonnementsservice.

Medicoteknologi på randen af det store data-gennembrud

Medicin-app klar til at sælge data til medicinalindustrien

Ny teknologi vender op og ned på sundhedssektoren

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier