MedWatch

Selskab opgiver fase 3-middel efter uventet bivirkning

Amerikanske Ardelyx har skrinlagt udviklingen af fremskreden lægemiddelkandidat, efter at studiedata har sået tvivl om midlets kommercielle potentiale.

En uforudset bivirkning ved behandling med det eksperimentelle lægemiddel RDX7675 har fået selskabet bag - amerikanske Ardelyx - til helt at opgive midlet.

Det oplyser virksomheden i en meddelelse.

RDX7675 blev undersøgt som en mulig behandling mod for højt kalium i blodet, kaldet hyperkaliæmi, men selvom forsøg har bekræftet midlets effekt, så har de også påvist en lægemiddelrelateret syre-base-forstyrrelse hos patienterne, der potentielt kan få dem til at afbryde behandlingen.

Og da RDX7675 blev udviklet som en livslang behandling, er det selskabets vurdering, at bivirkninger, der kan føre til afbrudt behandling, vil begrænse midlets kommercielle potentiale, hvorfor Ardelyx nu helt stopper udviklingen.

Forsiden lige nu

Nanovi vil lancere kræftmarkør i 2018 efter to års forsinkelse

Det danske selskab Nanovi havde egentlig fået CE-mærkning for sit hovedprodukt i Europa i foråret 2016, men godkendelsen blev siden rullet tilbage. Adm. direktør Jesper Boysen håber at være tilbage på sporet igen med produktet i 2018 - denne gang med en bredere indikation.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier