MedWatch

Lundbeck indgår aftale med Acorda om alkoholpille

Det danske medicinalselskab Lundbeck har indgået en aftale om selskabets alkoholpille Selincro med det amerikanske biotekselskab Acorda. Aftalen betyder, at biotekselskabet ikke længere vil modtage royalties og milepælsbetalinger af salget uden for USA.

Danske Lundbeck skal ikke længere betale royalties og milepælsbetalinger til det amerikanske biotekselskab Acorda relateret til salget af alkoholpillen Selincro, nalmefene, uden for USA. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Acorda.

Det danske medicinalselskab har betalt Acorda en engangsbetaling på 13 mio. dollars, 82,01 mio. kr., som såkaldt royalty monetization.

Lundbeck havde oprindeligt et samarbejde med finske Biotie om Selincro, men selskabet blev opkøbt af Acorda sidste år i en handel til 363 mio. dollars, 2,3 mia. kr.

Acorda er en af Lundbecks helt store rivaler på CNS-området, hvor begge udvikler lægemidler mod mod Parkinsons sygdom.

Lundbeck-rival dykker 40 pct efter dødsfald i Parkinsons-studier

Acorda køber finsk Lundbeck-partner

Lundbecks alkoholpille på hylderne i Frankrig

Forsiden lige nu

Nanovi vil lancere kræftmarkør i 2018 efter to års forsinkelse

Det danske selskab Nanovi havde egentlig fået CE-mærkning for sit hovedprodukt i Europa i foråret 2016, men godkendelsen blev siden rullet tilbage. Adm. direktør Jesper Boysen håber at være tilbage på sporet igen med produktet i 2018 - denne gang med en bredere indikation.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier