MedWatch

FDA godkender Tresiba til insulin-app fra amerikansk software-firma

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har godkendt integrationen af diabetesmidler fra Novo og Lilly i en insulin-app fra en amerikansk softwareproducent.

Amerikanske Voluntis har fået de amerikanske lægemiddelmyndigheders nik til, at selskabets insulin-app til diabetes 2-patienter, Insulia, nu også kan integrere midlerne Tresiba fra Novo Nordisk og Basaglar fra amerikanske Eli Lilly.

Det oplyser Voluntis i en meddelelse.

Dermed er Insulia tilgængelig for personer, der bruger et hvilket som helst mærke af basal-insulin, herunder Lantus, Levemir, Toujeo og nu altså også Tresiba og Basaglar.

Voluntis vil fortsætte med arbejdet for at gøre Insulia tilgængelig for dem, der bruger andre insulinbehandlinger, herunder NPH insulin og GLP-1 / basal insulin kombinationer, der sigter mod frigivelse i 2018, skriver selskabet.

”Det er i sig selv kompliceret nok at holde øje med, hvordan du titrerer dit insulin. Med dagens FDA-godkendelse behøver man ikke længere at skulle bekymre sig om, hvorvidt ens insulinmærke er kompatibelt med automatiske titreringsværktøjer såsom Insulia," siger Pierre Leurent, adm. direktør for Voluntis og tilføjer:

"Vi er meget glade for at gøre Insulia tilgængelig for alle patienter med type 2-diabetes, uanset det basale insulinmærke, de bruger."

Insulia er en receptpligtig digital app til personer med type 2-diabetes, der hjælper patienterne med at få den rigtige dosis hver dag og kombinerer en mobilapp med en webportal hos sundhedsplejen (HCP). Den mobile app giver realtids basale insulindoseringsanbefalinger og pædagogiske coaching-meddelelser baseret på blodglukoseværdier.

HCP webportalen giver sundhedsplejerne mulighed for at konfigurere personlige behandlingsplaner og følge patienternes ve og vel eksternt.

Når en læge har udstedt recepten, kan Insulia fås til download på App Store og Google Play.

Insulia er i øjeblikket tilgængelig for patienter i hele USA via recept fra deres udbyder.

Voluntis forhandler i øjeblikket med de store indkøbsorganisationer, de såkaldte pharmacy benefit managers og statslige betalere om at sikre øget dækning af Insulia.

Novos app-partner rejser trecifret millionbeløb

Selskab lancerer dets første FDA-godkendte diabetesapp

Novos Tresiba får baghjul af kopiprodukt i USA

Novos diabetesapp-partner indgår ny samarbejdsaftale

Forsiden lige nu

Nanovi vil lancere kræftmarkør i 2018 efter to års forsinkelse

Det danske selskab Nanovi havde egentlig fået CE-mærkning for sit hovedprodukt i Europa i foråret 2016, men godkendelsen blev siden rullet tilbage. Adm. direktør Jesper Boysen håber at være tilbage på sporet igen med produktet i 2018 - denne gang med en bredere indikation.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier