Log ind

Novartis udlicenserer kolesterolkandidat til opstartsselskab

COLOURBOX12337775.jpg MedWatch anbefaler:

Schweiziske Novartis har licenseret rettighederne til kolesterolsænkende medicin fra en ny lovende lægemiddelklasse til et amerikansk selskab med få år på bagen. Opstartsselskabet skal dog bruge kandidaten inden for en alternativ niche. Samtidig er en anden aktør, der satser på lægemiddelklassen, løbet ind i problemer.

Pfizer-handel kan skubbe opkøbsbølge i gang

COLOURBOX14112799.jpg Medicinal & Biotek:

Pfizers milliardkøb af det ombejlede selskab Medivation kan være startskuddet til en omfattende opkøbsrunde i den internationale medicinal- og biotekindustri. Sanofi nævnes som den mest sandsynlige køber i den næste store handel, mens særligt to biotekselskaber ses som oplagte opkøbsmål.

Danske Morten styrer Pfizers nye investeringer

POLFOTO_1450276.jpg Mennesker:

I mere end 20 år har danske Morten Søgaard dannet parløb med Pfizers nuværende forskningschef. I dag sidder han som direktør i Pfizers globale F&U-afdeling og har ansvaret for medicinalgigantens nye indsatsområder og for at finde ud af, hvor pengene skal lægges. Han fortæller her om sin vej ind i big pharma, hvorfor genterapi er det nye sort og hvilke danske selskaber, han har haft kig på.

Vækstfondens venturefolk forgyldt

EJW Carsten Koch.jpg Medicinal & Biotek:

Rigsrevisionen har kigget lønforholdene i selvstændige offentlige virksomheder efter i sømmene, og særligt én udvalgt gruppe af medarbejdere hos Vækstfonden har tjent en millionløn, der ligger langt over det offentlige niveau. Formand Carsten Koch forsvarer lønniveauet og afviser at spinde ventureaktiviteterne ud.

Zealand-topchef: Fuld tiltro til Sanofi

Britt Meelby Jensen2.jpg Medicinal & Biotek:

Zealand Pharmas topchef, Britt Meelby Jensen, ser ikke den seneste forsinkelse som et udtryk for en mindre sandsynlighed for, at partneren Sanofi får en godkendelse af selskabernes kombinationsprodukt. Samtidig fastholdes tiltroen til både produktets kommercielle potentiale og Sanofis organisation. Hun erkender dog, at det er sjovere selv at have kontrollen.

MW-indeks: Regnskabets time

penge3.jpg Medicinal & Biotek:

Denne uges indeks er præget af en lang række regnskaber fra de danske børsnoterede life science-selskaber, som har resulteret i både stigninger og fald. Og så var der en nedtur til selskabet, hvis topchef høstede en enorm gevinst.

”Jeg er ikke Kirsten, og jeg vil heller ikke forsøge at være Kirsten”

Martin Olin.jpg Medicinal & Biotek:

Den kommende topchef for Symphogen anerkender, at det bliver noget af en opgave at føre stafetten videre efter Kirsten Drejer, men han fortæller samtidig, at der i bestyrelsen og i ledelsen var enighed om, at der skulle nye kompetencer til forud for et afgørende øjeblik for selskabet, og der kommer til at ske ændringer i kulturen. ”Der kommer et tidspunkt, hvor der skal ske et skifte,” lyder det samstemmende fra bestyrelsesformand Göran Ando.

Analytiker om Bavarian: Vi væbner os med tålmodighed

bn_production3_300dpi.jpg Medicinal & Biotek:

Der er ifølge Danske Bank-analytiker Thomas Bowers en mulighed for, at der kan komme væsentligt nyt omkring årsskiftet i forhold til samarbejdet mellem Bavarian Nordic og Bristol-Myers Squibb, mens en anden aftale på den ene side validerer Bavarians platform og på den anden side understreger konkurrencen på det immunonkologiske område.

Bavarians tørke fortsætter

POLFOTO_46554039.jpg Medicinal & Biotek:

Danske Bavarian Nordic har i andet kvartal kunnet øge omsætningen i forhold til årets første tre måneder, men der er stadig lang vej til målsætningerne for helåret. Samtidig gemmer regnskabet på en vigtig opdatering (opdateret 8:37).

ALK overvejer amerikansk enegang

Steen Riisgaard.jpg Medicinal & Biotek:

Bestyrelsesformanden hos ALK glæder sig over et særdeles stærkt andet kvartal hos allergikoncernen, der lige nu bruger en del af sine kræfter på at finde ud af, hvad der skal ske, efter Merck har droppet en samarbejdsaftale i USA. Noget man i ALK bliver gladere og gladere for, jo mere man ser på sagen.

GULDREGN
Pengeregn over Genmab-medarbejdere

Endnu er midlerne bundet i warrants, men værdien af incitamentsordningen i biotekselskabet Genmab er opsigtsvækkende. Og der er en potentiel pengeregn på vej til både bestyrelsesmedlemmer og medarbejdere fra top til bund - også de forhenværende.

ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE