Log ind

Disse midler fik EU-anbefalinger i marts

Thumbsup-EU.jpg Medicinal & Biotek:

Mens Novo Nordisk sikrede sig to vigtige anbefalinger fra det europæiske ekspertpanel CHMP, så fik en lille håndfuld andre lægemidler også grønt lys i Europa i fredags, herunder en ny meningokokvaccine fra Pfizer. Samtidig fik to af de mest lovende kræftbehandlinger på markedet endnu engang udvidet indikationen.

Novo-direktør: ”Nu har vi hele den brede palette”

Mads-Krogsgaard-Thomsen-2-NovoNordisk-CSO-hires.jpg Medicinal & Biotek:

En nært forestående EU-godkendelse af et nyt lægemiddel fra Novo Nordisk mod hæmofili B gør den danske medicinalkoncern til en komplet spiller på bløderområdet med en bred palette af produkter, mener selskabets forskningsdirektør. Samtidig glæder han sig over, at man har fået udvidet potentialet for sit insulinhåb Tresiba i Europa.

Novo står til europæisk medvind for Tresiba

Novo Nordisk flag-version2.jpg Medicinal & Biotek:

Et ekspertpanel under EMA har anbefalet de europæiske myndigheder at godkende en inkludering af nye data i indlægssedlen for Novo Nordisks insulinprodukt Tresiba. Noget, der tidligere er blevet vurderet som en stor konkurrencemæssig fordel i kampen om markedet for langtidsvirkende insulin af analytiker.

Enten åbner medicinalindustrien op, eller også taber den til teknologikæmperne

nano.jpg Medicinal & Biotek:

Både Novartis og Roche er enige om, at industrien har brug for at samarbejde mere åbent med IBM, Google og Apple, hvis de i sandhed vil skifte fokus fra at være ’pillebaseret’ til at være ’resultatbaseret’ og fortsat være i førersædet. ”Vi tillader nogle af verdens største teknologifirmaer at blive outcome-baserede firmaer inden for den biofarmaceutiske sfære,” lyder formaningen fra Novartis.

Galecto går glip af BMS-milliarder

Hans Schambye - red.jpg Medicinal & Biotek:

Trods stærke data fra omdrejningspunktet i aftalen har Bristol-Myers Squibbs valgt at takke nej til at udnytte optionen til at købe det danske biotekfirma Galecto Biotech, der dermed går glip af flere milliarder. Galecto-direktør Hans Schambye glæder sig dog alligevel over "de spændende muligheder", det åbner for selskabet.

GULDREGN
Pengeregn over Genmab-medarbejdere

Endnu er midlerne bundet i warrants, men værdien af incitamentsordningen i biotekselskabet Genmab er opsigtsvækkende. Og der er en potentiel pengeregn på vej til både bestyrelsesmedlemmer og medarbejdere fra top til bund - også de forhenværende.

ANNONCE
Ledige stillingerANNONCE