Der er ikke mange af dem i Norge, men i den forgangne uge blev landet et børsnoteret biotekselskab rigere.

Det skriver FierceBiotech.

Ifølge branchemediet gennemførte selskabet Bergenbio nemlig sent sidste uge en børsnotering på Oslo-børsens hovedmarked, hvor man solgte 16 millioner aktier for 25 NOK stykket og dermed rejste 425 mio. NOK (345 mio. kr.).

Pengene skal ifølge biotekselskabets topchef Richard Godfrey bruges til at tage hovedkandidaten BGB324 gennem en række planlagte fase 2-studier i løbet af de kommende 18 måneder.

Kandidaten, som har fået orphan drug-status i USA, er et oralt middel baseret på et småt molekyle rettet mod proteinet AXL. Det er det samme biologiske mål, som danske Genmab går efter med sin kandidat Humax-AXL-ADC.

Bergenbios kandidat undersøges primært mod akut myeloid leukæmi (AML), men har også vist lovende takter inden for behandling af ikke-småcellet lungekræft (NSCLC). I sidstnævnte indikation undersøges midlet blandt andet sammen med Roches Tarceva (erlotinib).

I begyndelsen af marts indgik nordmændene også en aftale med amerikanske Merck/MSD om at teste kandidaten i kombination med immunterapien Keytruda (pembrolizumab) i patienter med fremskreden NSCLC og triple-negativ brystkræft i fase 2-forsøg.

Bergenbio er en del af den norske biotekklynge Oslo Cancer Cluster.

  Norsk biotekselskab er klar til den ’rigtige’ børs  

  Norsk kræftselskab rejser en halv milliard  

  Storbank ser enormt potentiale i norsk biotekklynge  

  "Det kan skubbe os op i en helt anden liga"