Amerikanske Akcea, der har tætte forbindelser til scweiziske Novartis, kan blive det næste biotekselskab, der går på børsen i USA.

Det skriver Endpoints.

Ifølge branchemediet har selskabet afslører planer om at lade sig børsnotere og ved den lejlighed rejse 100 mio. dollars, eller 683 mio. kr. Samtidig står Novartis klar til at spytte yderligere 50 mio. dollars i selskabet.

Akcea udvikler lægemidler mod lipid-relaterede lidelser, herunder forhøjet kolesterol, og man nærmer sig en ansøgning for hovedaktivet volanesorsen, som for nyligt har leveret varen i fase 3-studier.

Herudover har selskabet indgået et partnerskab med netop Novartis angående to af sine fire kliniske lægemiddelkandidater, som i yderste instans kan indbringe 1,65 mia. dollars.

Akcea er styret af den tidligere Genzyme- og Moderna-direktør Paula Soteropoulos og er et datterselskab til Ionis Pharmaceuticals, som ejer små 74 pct. af aktierne på nuværende tidspunkt.

Ionis gik i øvrigt tidligere under navnet Isis, men det navn besluttede man sidste år at ændre. Selskabet meldte ikke noget ud om baggrunden for navneændringen, som dog uden tvivl har været et forsøg på at undgå forveksling med terrororganisationen Islamisk Stat.

  Novartis sikrer sig option på ny type hjertemedicin  

  Biotekselskab skifter navn for at undgå Isis-forvirring  

  AstraZeneca indgår milliardaftale med amerikansk firma