Selvom den er gledet lidt ud af det brede nyhedsbillede, så er den myggebårne tropiske virus Zika stadig et markant problem flere steder i verden.

Virussen er nu med overvældende beviser blevet kædet sammen med fødselsdefekter i hjernen på spædbørn, hvis mødre er smittet, samt neurologiske sygdomme. Og nu har et nyt studie også vist en sammenhæng mellem smitte med Zika-virus og udviklingen af hjerteproblemer.

Det skriver Wall Street Journal.

Studiet er foretaget på institut for tropisk medicin i Caracas, hovedstaden i det sydamerikanske land Venezuela, og forskerne bag det har identificeret ni patienter, som har udviklet hjerterytmeforstyrrelser og andre hjertekarproblemer efter at være blevet smittet med Zika.

Forskere har længe frygtet, at Zika kunne påvirke patienternes hjerte, da man netop har observeret det i patienter, som har været smittet med den lignende tropiske virus Dengue, skriver avisen. Men selvom der er tale om et mindre studie, så er forskerne overraskede over resultaterne.

”Selvom vi regnede med, at vi ville se en kardiovaskulær indvirkning fra Zika, så blev vi overrasket over, hvor alvorlige resultaterne var,” siger Karina Gonzalez Carta fra amerikanske Mayo Clinic, som har stået i spidsen for studiet, ifølge Wall Street Journal.

De ni patienter var i gennemsnit 47 år gamle og havde alle oplevet hjerteproblemer inden for to uger efter at være blevet smittet med Zika.

  Zika kan måske angribe hjerneceller hos voksne  

  USA bekræfter, at Zika medfører hjerneskader  

  WHO: Zika er ikke længere global trussel  

  Nyfundet antistof kan måske stoppe zika-virus  

  USA godkender milliarder til zika-bekæmpelse