MedWatch

Storinvestor giver nyt liv til opkøbsrygter om BMS

En amerikansk storinvestor, som er kendt for at købe sig ind i selskaber og gennemtvinge ændringer, har købt en aktieandel i Bristol-Myers Squibb. Det puster til de opkøbsrygter, som hænger omkring selskabet.

Det er hårde tider for den amerikanske medicinalkoncern Bristol-Myers Squibb, som ikke blot presses af eksterne konkurrenter, men også af sine egne investorer, som kræver handling. Og nu er endnu en handlekraftig storinvestor trådt ind i selskabet i skikkelse af Carl Icahn.

Det skriver Endpoints.

Den velhavende aktivistinvestor har en lang forhistorie for at købe sig ind i selskaber og gennemtvinge ændringer, og på biofarmaområdet har han blandt andet været primus motor på en gennemgribende ændring i ledelsen i selskabet Biogen tilbage i 2010.

Carl Icahns indtog i BMS giver ny næring til de opkøbsrygter, der har floreret omkring selskabet i den seneste tid. Blandt andet har en anden storinvestor i selskabet, Jana Capital, presset på for ændringer i selskabet.

Det fik ifølge Endpoints for nylig BMS til at annoncere et markant tilbagekøb af egne aktier for 2 mia. dollars for at dæmpe gemytterne, mens man også har bragt tre nye medlemmer ind i bestyrelsen. Men Carl Icahns aktiekøb får altså opkøbsrygterne til at tage til igen.

Som branchemediet påpeger, skal der dog en yderst pengestærk aktør på banen, hvis det amerikanske selskab skal blive solgt.

Til trods for en hård tid på aktiemarkedet siden starten af august sidste år, da selskabets helt store lægemiddelhåb, kræftblockbusteren Opdivo, skuffede i et klinisk studie, ligger selskabets markedsværdi på nuværende tidspunkt på godt 92 mia. dollars – eller 651 mia. kr.

Selskabets aktiepris steg fra 53,61 dollars stykket til 55,76 dollars stykket på blot et kvarter i kølvandet på historien om aktiekøbet tirsdag eftermiddag amerikansk tid. Siden faldt aktien dog en smule igen og lukkede i 54,75 dollars stykket.

BMS rygtes som opkøbsmål

BMS tredobler bundlinjen, men skuffer

BMS omstrukturerer F&U og produktion

BMS mister 134 mia kr efter forfejlet studie

BMS har mistet 285 mia kr på godt to måneder

Roche-middel presser BMS’ guldæg

Forsiden lige nu

Dansk epilepsialarm er blevet solgt til USA

Selskabet Ictalcare, der har Coloplast i ejerkredsen og har udviklet en særlig epilepsialarm, har solgt sine aktiver til et amerikansk selskab. Det er konklusionen på en strategisk proces, som har varet i flere år.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier