To svenske aktører er i denne uge gået sammen i et nyt samarbejde om udvikling af et lægemiddel til behandling af en sjælden form for muskelsvind.

Det skriver FierceBiotech.

Biotekselskabet NeuroVive Pharmaceutical, der er baseret i Lund, har således underskrevet en forskningsaftale med Karolinska Institutet i Stockholm om udviklingen af kandidaten NV556 til behandling af mitokondriel myopati. Det er en såkaldt mitokondrie-sygdom, der omfatter en lang række syndromer, som skyldes at mitokondrierne, kroppens energikraftværk, ikke fungerer som de skal.

Kandidaten blev oprindeligt set som en behandling af leversygdommen NASH, som for alvor er kommet i søgelyset i de seneste år, efter Novo Nordisk og en række andre storaktører er begyndt at fokusere på sygdommen. Men NeuroVive har ifølge FierceBiotech oplevet en række kliniske skuffelser i de senere år, som har fået selskabet til at genoverveje sin strategi og sin pipeline.

Gennem det nye samarbejde med Karolinska skal professor Håkan Westerblad fra universitetet studere NV556 i eksperimentelle modeller af mitokondriel myopati. Han har sammen med sit forskerhold tidligere vist, at en effekt fra stoffet cyclophilin i eksperimentelle modeller af sygdommen. NV556 er netop lavet til at hæmme det protein.

  FDA godkender omstridt muskelsvindsmiddel  

  Massiv kritik af FDA efter Sarepta-godkendelse  

  Sarepta-godkendelse skaber værdihop i muskelsvindsniche  

  Patient afgået ved døden efter muskelsvindstudie  

  Biogens muskelsvindsmiddel nærmer sig markedet  

  Endnu et selskab forsøger sig med muskelsvind  

  BioMarin jagter ny godkendelse efter muskelsvindsfiasko