MedWatch

Abbotts diabetesudstyr stråler i nyt studie

En blodsukkermåler fra amerikanske Abbott har i et nyt studie reduceret antallet af alvorlige tilfælde af lavt blodsukker for diabetikere med 50 pct.

Det amerikanske medicoselskab Abbott har vist glimrende nye studiedata for en blodsukkermåler, der har formået at sænke tilfælde af lavt blodsukker betydeligt for patienter med type 1 diabetes.

Det skriver Mass Device.

Data fra studiet kaldet Impact, som involverede 328 diabetikere, er netop blevet offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift The Lancet, skriver mediet.

Resultaterne viste, at Abbotts udstyr, FreeStyle Libre, sænkede det samlede antal tilfælde af hypoglykæmi - eller lavt blodsukker – med 38 pct. for de patienter, som brugte blodsukkermåleren, i forhold til patienter, som selv testede deres blodsukkerniveau.

Samtidig var der en reduktion på 40 pct. i tilfælde af hypoglykæmi om natten og en reduktion på hele 50 pct. i alvorlige tilfælde af hypoglykæmi. Man registrerede ikke nogen stigning i langtidsblodsukkeret (HbA1c), eller sikkerhedsproblemer i forbindelse med brug af udstyret.

Abbott får godkendt ny blodsukkermåler

Roches diabetesudstyr får verdenspremiere i Danmark

Dansk selskab rejser millioner til ny blodsukkermåler

Abbott teamer op med fodboldstjerne

Forsiden lige nu

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier