MedWatch

Analyse: Biosimilærer kan give besparelse på 730 mia kr

En ny rapport peger på, at sundhedssystemerne i USA og de største europæiske lande kan spare svimlende 730 mia. kr. frem mod 2020 ved at skifte til biosimilære versioner af en række storsælgende lægemidler.

De såkaldte biosimilærer, som er en slags efterligninger af biologiske lægemidler, er så småt ved at finde vej til sundhedssystemer verden over. Det lægger pres på originalproducenterne, mens det for sundhedssystemernes vedkommende kan føre til enorme besparelser.

Faktisk kan USA og en håndfuld af de største europæiske lande spare næsten trekvart billion kroner ved at bruge biosimilære versioner af en række populære lægemidler.

Det viser en ny analyse fra IMS Institute for Healthcare Informatics ifølge Reuters.

Biosimilærer er ikke direkte kopiprodukter, men de genskaber den effekt og sikkerhed, som man får fra et givent biologisk lægemiddel, og sælges ofte langt billigere end originalproduktet.

IMS har kigget på, hvordan det ville se ud, hvis USA, Tyskland, Frankrig, Italien, Storbritannien og Spanien begyndte at bruge biosimilære versioner af 8 storsælgende originallægemidler, som mister patent i de kommende fem år, herunder AbbVies gigtmiddel Humira og kræftmedicinen Herceptin fra Roche.

Ifølge rapporten kan disse landes sundhedssystemer spare op til 98 mia. euro – eller 730 mia. kr. – ved at satse på biosimilære versioner af de otte lægemidler.

Det forudsætter, at biosimilærerne sælges med en rabat på 40 pct. i forhold til originalprodukterne. Ligger prisen 30 pct. lavere, vil besparelsen være på 74 mia. euro, mens den ved en rabat på 20 pct. vil være på 20 pct.

Rapport: Marked for biosimilærer vil eksplodere

Frankrig vil diskutere medicinpriser på G7

Sandoz køber biosimilær version af blockbuster fra Pfizer

Sandoz barsler med ny biosimilær version af Amgen-middel

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier