MedWatch

Britiske lungeselskaber slår sig sammen

Et britisk selskab, der fokuserer på lægemidler mod respiratoriske lidelser, har opslugt en hjemlig rival i en milliardhandel.

Der er blevet skabt en ny stærk aktør på det europæiske marked for behandling af respiratoriske sygdomme i denne uge.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har selskabet Vectura således indgået en aftale om at opkøbe sin rival, Skyepharma, for 441 mio. pund eller godt 4,2 mia. kr. Begge selskaber er fra Storbritannien.

Sammenlægningen af de to selskaber vil skabe en ny ekspert på området for lungesygdomme med en række inhalatorteknologier i porteføljen, og som ifølge Reuters vil have en markedsværdi på mere end 1 mia. pund.

Begge selskaber modtager royalties fra en række markedsførte produkter, mens Vectura barsler med en generisk version af GlaxoSmithKlines blockbuster på lungeområdet, Advair, som kan blive godkendt til markedet allerede næste år.

GSK nærmer sig godkendelse af nyt astmamiddel

GSK-middel fejler i kæmpe KOL-studie

AstraZeneca køber respiratorisk forretning fra Takeda

AstraZeneca køber ind hos svenske Orexo

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier