MedWatch

Britiske lungeselskaber slår sig sammen

Et britisk selskab, der fokuserer på lægemidler mod respiratoriske lidelser, har opslugt en hjemlig rival i en milliardhandel.

Der er blevet skabt en ny stærk aktør på det europæiske marked for behandling af respiratoriske sygdomme i denne uge.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har selskabet Vectura således indgået en aftale om at opkøbe sin rival, Skyepharma, for 441 mio. pund eller godt 4,2 mia. kr. Begge selskaber er fra Storbritannien.

Sammenlægningen af de to selskaber vil skabe en ny ekspert på området for lungesygdomme med en række inhalatorteknologier i porteføljen, og som ifølge Reuters vil have en markedsværdi på mere end 1 mia. pund.

Begge selskaber modtager royalties fra en række markedsførte produkter, mens Vectura barsler med en generisk version af GlaxoSmithKlines blockbuster på lungeområdet, Advair, som kan blive godkendt til markedet allerede næste år.

GSK nærmer sig godkendelse af nyt astmamiddel

GSK-middel fejler i kæmpe KOL-studie

AstraZeneca køber respiratorisk forretning fra Takeda

AstraZeneca køber ind hos svenske Orexo

Forsiden lige nu

Store danske medicinalvirksomheder satser på Colombia

De største spillere i den danske medicinalbranche rejser torsdag til Colombia med Dansk Industri i jagten på nye markeder. Middelklassen er eksploderet i det latinamerikanske land, og det har sat større krav til velfærd og sundhedsvæsenet højt på dagsordenen.

Dansk vækstkomet fortsætter ufortrødent og udvider til USA

DTU-virksomheden Intomics er klar til at skrive videre på den væksthistorie, der har ført til en stigning i bruttofortjenesten på 140 pct. på fire år og en fordobling af arbejdsstyrken på blot et par år. Det siger selskabets adm. direktør, Thomas Skøt Jensen, som også afslører, at man er på nippet til at udvide forretningen til den amerikanske biotekby Cambridge.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier