MedWatch

Gileads cancerchef træder tilbage midt i klinisk stormvejr

Mens amerikanske Gilead Sciences er løbet ind i store problemer med kliniske studier med et kræftmiddel i både Europa og hjemlandet, så har den ansvarlige direktør for dette område forladt selskabet.

Kun godt et år efter at Philippe Bishop skiftede fra Genentech til Gilead Sciences, hvor han fik titlen senior vice president of hematology and oncology therapeutics, har han forladt selskabet igen.

Det skriver mediet Pharmafile.

Ifølge mediet har Gilead annonceret cancerbossens afgang i denne uge, hvilket sker i det umiddelbare kølvand på omfattende problemer med netop et af selskabets lægemidler mod en type blodkræft.

Studier med midlet Zydelig, der ligesom danske Genmabs Arzerra primært retter sig mod sygdommen kronisk lymfatisk leukæmi (CLL), er kommet under lup hos EMA, mens der i USA er blevet lukket ned for seks kliniske studier med midlet efter alvorlige negative bivirkninger og dødsfald blandt patienter.

Gilead fastholder ifølge mediet, at Phillippe Bishops afgang ikke har noget med problemerne for Zydelig at gøre, men den kommer meget pludseligt og timingen må om ikke andet siges at være yderst uheldig.

Gilead snupper Genentech-direktør til kræftafdelingen

Gilead lukker ned for seks kræftstudier i USA

Bekymringer om alvorlige bivirkninger hos Gileads leukæmimiddel

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier