I den forgangne uge fandt det amerikanske biotekselskab KaloBios sin nye adm. direktør efter at have skilt sig af med den tidligere topchef, Martin Shkreli, der er blevet en af de mest omtalte personer i den internationale life science-branche i løbet af de seneste måneder.

Og nu er der flere gode nyheder til det californiske selskab, som har erklæret sig selv konkurs og forsøger at komme på rette kurs igen.

Det skriver Blomberg.

Ifølge nyhedsbureauet står hedgefonden Black Horse Capital således klar med en økonomisk håndsrækning i millionklassen, da firmaet har tilbudt at købe mindst 40 pct. af aktierne i KaloBios for 10 mio. dollars (67 mio. kr.). Der er dog den ene betingelse, at Martin Shkreli ikke må eje mere end 20 pct. af de stemmeberettigede aktier i selskabet.

Shkreli ramte forsiderne i den bredere amerikanske presse, da han hævede prisen på et ældre lægemiddel fra selskabet Turing Pharmaceuticals, som han også var topchef i, med 5.000 pct. Siden er han tilmed blevet anklaget for svindel.

Han blev derfor fjernet som adm. direktør i KaloBios kort før jul sidste år, hvor han ifølge Bloomberg også ejede omkring 50 pct. af aktierne inden konkurserklæringen.

Med kapitalindsprøjtningen fra Black Horse Capital vil biotelselskabet være i stand til at bevæge sig ud af konkursen og begynde at genskabe virksomheden. Samtidig vil man være i stand til at gennemføre sit opkøb af lægemidlet benznidazole til behandling af den tropiske parasitsygdom Chagas fra selskabet Savant Neglected Diseases, skriver Bloomberg.

  Biotekselskab finder Shkreli-erstatning  

  Handlen Shkreli ikke nåede at afslutte  

  KaloBios appellerer beslutning om afnotering, men er på vej mod konkurs  

  Nasdaq vil afnotere KaloBios efter Shkreli og Turing fyrer  

  Medicinalfirma fyrer svindel-mistænkt topchef