MedWatch

Disciplinerede Amgen er klar til store opkøb

Amerikanske Amgen er klar til at smide store summer efter større opkøbsmål efter et par stille år. Men man vil dog fortsat være ”disciplinerede”, siger selskabets finansdirektør til Bloomberg.

Den amerikanske medicinalkoncern Amgen har forholdt sig forholdsvis rolig i forhold til fusioner og opkøb i de seneste par år, hvor man mest har fokuseret på mindre tilkøbshandler. Men nu er selskabet parat til at smide markante summer på bordet, hvis den rigtige mulighed opstår.

Det siger selskabets finansdirektør til Bloomberg.

Selskabet har efterhånden fordøjet sit 10 mia. dollars store opkøb af Onyx Pharmaceuticals i 2013 og har gennemført en større omstrukturering af organisationen, og nu er det tid til at vende sig mod store opkøb igen, siger CFO David Meline til nyhedsbureauet.

Ifølge direktøren er man nu ”mere energiske omkring det at være til stede derude”, men han påpeger, at ledelsen vil bevare tålmodigheden og ikke lade sig rive med.

”Det sværeste at gøre, når man har penge i banken, er at være disciplineret,” siger David Meline til Bloomberg.

Han fortæller samtidig, at selskabet sagde nej tak til flere potentielle opkøb i andet halvår af 2015, da mulighederne ikke passede til koncernen.

Ifølge nyhedsbureauet har Amgen mere end 30 mia. dollars, svarende til mere end 200 mia. kr., på kistebunden, som man kan brænde af på opkøb.

Nyt bud på målet for Amgens opkøbsplaner

Aktivist-investor laver uvending og opfordrer til fusion

Rygte: Amgen spekulerer i opkøb

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier