MedWatch

GSK-topchef: Giv mig tre år

GlaxoSmithKlines adm. direktør Andrew Witty har ikke mistet troen på selskabets afdeling for håndkøbsmedicin og beder om tre år til at forbedre lønsomheden i forretningsdelen.

Storbritanniens største medicinalselskab, GlaxoSmithKline (GSK), oprettede sidste år et selskab rettet mod salg af håndkøbsmedicin og forbrugsvarer sammen med schweiziske Novartis, og selvom lønsomheden i selskabet lader noget tilbage at ønske, så har briternes topchef, Andrew Witty, ikke mistet troen på forretningsdelen.

Det skriver Bloomberg.

Den adm. direktør bad i kølvandet på GSK’s regnskab onsdag investorerne om tre år til at vise, at man kan tjene penge på salg af håndkøbsmedicin.

”Det er kun et år siden, vi forsøgte at udvinde værdi ved at skabe dette forbrugsvareselskab. Vi har sagt meget klart, at vi mener, at der er en rejse på tre år, før vi har marginstrukturen der, hvor den skal være,” sagde Andrew Witty ifølge Bloomberg på en telekonference efter regnskabet.

Driftsmarginen for forbrugsvareselskabet lå i fjerde kvartal af 2015 på blot 11,5 pct. mens GSK’s medicinalforretning viste en margin på 28,2 pct. og vaccineforretningens margin lå på 17 pct.

Der har tidligere været spekulationer om, at forbrugsvarekæmper som Reckitt Benckiser, Procter & Gamble og Unilever alle kunne være interesserede i at overtage forretningsdelen fra GSK.

Aktionærer efterspørger ny ledelse i GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline overvejer opsplitning

GSK rammer plet med forventninger

J&J og GSK investerer i ny milliardfond

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier