MedWatch

Merck-godkendelse er god nyhed for amerikanske betalere

Det vækker glæde blandt de amerikanske pharmacy benefit managers, at Merck & Co. i sidste uge fik godkendt en ny behandling mod hepatitis C, der kan tage kampen op med Gilead Sciences’ supersællert Harvoni.

Den amerikanske medicinalvirksomhed Merck & Co. – også kendt som MSD – fik sent sidste uge godkendt en ny behandling af hepatitis C af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Og det vækker glæde hos landets pharmacy benefit managers, der forventer, at lanceringen af den nye hepatitisbehandling vil give dem større styrke ved forhandlingsbordet, når der skal snakkes priser med medicinalselskaberne.

Det skriver Reuters.

Et andet amerikansk selskab, Gilead Sciences, sidder på nuværende tidspunkt tungt på markedet for behandling af hepatitis C i USA med sine banebrydende midler Sovaldi og Harvoni.

Analytikere estimerer ifølge Reuters, at Gilead med et salg af hepatitis C-midler på svimlende 14 mia. dollars () for de første ni måneder af 2015 sidder på hele 93 pct. af dette marked i USA, mens AbbVie tegner sig for de resterende syv pct. Men det kan muligvis ændre sig med det nye middel fra Merck.

Gileads kombinationsbehandling Harvoni koster 94.500 dollars for 12 ugers behandling, mens Viekira Pak fra AbbVie går for 83.000 dollars for 12 uger. Men her vil Mercks Zepatier, der kombinerer stofferne elbasvir og grazoprevir og er blevet godkendt mod genotype 1 og 4 af levervirussen, få en listepris på "blot" 54.600 dollars.

Og landets fire største pharmacy benefit managers Express Scripts, CVS, Aetna og Anthem siger alle til Reuters, at man nu vil evaluere situationen på hepatitis C-området og kigge på omkostninger og medicinske fordele fra de respektive midler.

”Vi ser frem til at arbejde med Merck. At have flere forskellige klinisk effektive muligheder gør os igen i stand til at påvirke konkurrencen og gøre medicin billigere for vores kunder,” skriver Express Script i en e-mail til nyhedsbureauet.

Grønt lys for flere hepatitis C-behandlinger

Gilead får ny topchef

Gilead indsender hepatitis-ansøgning og får godkendt aftale

Amerikansk fremdrift til Gileads hepatitis-behandling

Janssen dropper svensk hepatitis C-middel

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier