MedWatch

Novartis-direktør revser amerikanske betalere

Direktøren for schweiziske Novartis’ medicinalforretning er alt andet end imponeret over de instanser, der skal sikre, at ny medicin når frem til amerikanske patienter, siger han til Reuters.

I 2015 godkendte de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, hele 45 nye lægemidler til markedsføring, hvilket var det største antal siden rekordåret 1996.

Men mens myndighederne har haft travlt med at godkende lægemidlerne, så er det knebet mere for statslige og private sundhedsforsikringsudbydere med at gøre dem tilgængelige for amerikanske patienter.

Det siger David Epstein, der står i spidsen for medicinalforretningen for schweiziske Novartis, i et interview med Reuters.

Koncerndirektøren giver det fodslæbende amerikanske system skylden for, at selskabets nye hjertemedicin Entresto, som ellers er blevet spået multi-blockbuster-status, blot solgte for 5 mio. dollars i fjerde kvartal af 2015.

Han mener, at man i Europa er langt hurtigere til at sikre tilskud for og dermed adgang til ny medicin.

Novartis laver endnu et dyk

Novartis-gigtmiddel rykker frem i USA

FDA godkender mulig mega-blockbuster fra Novartis

Novartis’ mulige multi-blockbuster får grønt lys i EU

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier