Det amerikanske biotekselskab Editas Medicine var et blandt en god håndfuld selskaber, som straks fra børsmarkedets åbning i 2016 annoncerede planer om at lade sig notere på Nasdaq-børsen. Dengang lød den foreløbige melding, at man satsede på at rejse 100 mio. dollars gennem børsnoteringen.

  Genteknologi-selskab gør klar til børsnotering  

Men nu afslører det officielle børsprospekt, som selskabet har indsendt til den amerikanske Securities and Exchange Commission, at den øvre ramme for aktiesalget er på hele 122 mio. dollars.

Det skriver FierceBiotech.

Det er en markant forøgelse af børsmålet for det Cambridge-baserede selskab, der som et af de første satser på en lovende ny teknologi til redigering af gener kaldet Crispr/Cas9, ofte omtalt blot som Crispr.

Og ifølge branchemediet vil investorernes modtagelse af den højtprofilerede børsnotering kunne give et praj om, hvordan biotekindustrien kommer til at stå i investorernes øjne i den kommende tid.

Usikkerhed på børsmarkederne på den seneste ser ud til at have ramt sektoren, som ellers har haft kronede dage i de senere år. Og her kan Editas-noteringen vise, om det vil fortsætte, skriver Fierce.

Succes for det amerikanske selskab kan muligvis åbne døren for en ny bølge af biotekbørsnoteringer i USA, mens det modsatte vil få mange selskaber med børsplaner til at træde på bremsen, mener mediet.

  Domstol indleder undersøgelse af patenttvist om genteknologi  

  Bill Gates investerer i genteknologi