MedWatch

Genselskab hæver mål for børsnotering

Amerikanske Editas Medicine, som satser på en lovende ny genteknologi, har sat målet for sin forestående børsnotering markant højere end først antaget. Noteringen kan give et vink med en vognstang om det pressede amerikanske markeds syn på bioteksektoren, skriver FierceBiotech.

Det amerikanske biotekselskab Editas Medicine var et blandt en god håndfuld selskaber, som straks fra børsmarkedets åbning i 2016 annoncerede planer om at lade sig notere på Nasdaq-børsen. Dengang lød den foreløbige melding, at man satsede på at rejse 100 mio. dollars gennem børsnoteringen.

Genteknologi-selskab gør klar til børsnotering

Men nu afslører det officielle børsprospekt, som selskabet har indsendt til den amerikanske Securities and Exchange Commission, at den øvre ramme for aktiesalget er på hele 122 mio. dollars.

Det skriver FierceBiotech.

Det er en markant forøgelse af børsmålet for det Cambridge-baserede selskab, der som et af de første satser på en lovende ny teknologi til redigering af gener kaldet Crispr/Cas9, ofte omtalt blot som Crispr.

Og ifølge branchemediet vil investorernes modtagelse af den højtprofilerede børsnotering kunne give et praj om, hvordan biotekindustrien kommer til at stå i investorernes øjne i den kommende tid.

Usikkerhed på børsmarkederne på den seneste ser ud til at have ramt sektoren, som ellers har haft kronede dage i de senere år. Og her kan Editas-noteringen vise, om det vil fortsætte, skriver Fierce.

Succes for det amerikanske selskab kan muligvis åbne døren for en ny bølge af biotekbørsnoteringer i USA, mens det modsatte vil få mange selskaber med børsplaner til at træde på bremsen, mener mediet.

Domstol indleder undersøgelse af patenttvist om genteknologi

Bill Gates investerer i genteknologi

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier