Den årlige JPMorgan Healthcare-konference, som i år blev afholdt i San Francisco, er et gylden mulighed for aktørerne i den globale life science-industri til at stikke hovederne sammen, knytte bånd eller bare finde ud af, hvad der rører sig i industrien.

Men for Marc de Garidel, der er adm. direktør for den franske biotekkoncern Ipsen SA, tjente konferencen også et mere konkret formål. Han tog nemlig til San Francisco for at undersøge muligheden for at foretage markante opkøb på cancerområdet.

Det siger topchefen i et interview med Bloomberg.

Selskabet som holder til i nærheden af Paris har 200 mio. euro i kontanter, som brænder i lommen på Marc de Garidel, og man kan uden problemer rejse yderligere 600 mio. euro og dermed stå med 800 mio. euro eller næsten 6 mia. kr. til opkøb, sagde direktøren på konferencen.

Han forklarede til Bloomberg, at han formentlig vil kigge på to til tre transaktioner til en værdi på mellem 200 og 300 mio. euro stykket i stedet for én stor handel. Det er især inden for området for kræft i fordøjelsessystemet, at man leder, og der skal helst noget konkret på bordet inden for de kommende to år, tilføjede han.

Og det mener Marc de Garidel er yderst realistisk, da nylige problemer på aktiemarkederne for biotek- og medicinalselskaber ifølge ham har gjort det sværere for mange selskaber at rejse penge.

”Tidligere når vi mødtes med amerikanske selskaber og prøvede at få amerikanske rettigheder til deres behandlinger, så sagde de til os, at det var umuligt. Nu siger de, at det bliver vanskeligt, men ikke umuligt,” forklarede han til Bloomberg.

  Danske: Trykket stemning smitter af på life science  

  BMS hyrer fransk biotekfirma til at finde nye kræftmidler  

  Fransk biotekselskab starter året med vækst  

  Baxter køber blødermedicin fra konkursramt selskab