Det amerikanske medicinalselskab Editas Medicine, der satser på en lovende ny type genteknologi, har ansøgt om at lade sig børsnotere og vil i så fald blive det første offentlige selskab inden for sit område.

Det skriver Bloomberg.

Størrelsen på selskabets børsnotering er indtil videre sat til 100 mio. dollars, men det er ifølge nyhedsbureauet et foreløbigt beløb, som formentlig vil ændre sig.

Editas Medicine satser ifølge sin egen hjemmeside på, ”at omdanne sin teknologi til genredigering til en nyskabende lægemiddelklasse, der muliggør præcis og korrigerende molekylær modifikation for at behandle de bagvedliggende årsager til en lang række sygdomme på et genetisk niveau.”

Helt konkret gør selskabet brug af den såkaldte Crispr-teknologi, der for alvor er rykket frem i lyset som en af de mest lovende nye teknologier på genområdet i de senere år.

Flere om buddet

Editas er da heller ikke den eneste aktør om buddet på det spirende marked for genredigering, hvor opstartsvirksomheder har kradset mere end 1 mia. dollars ind gennem investeringer fra private venture-selskaber i USA siden 2013. Det skriver Bloomberg med henvisning til data fra Boston Consulting Group.

Editas, der holder til i biotekmekkaet Cambridge, Massachussetts har ifølge børsdokumenterne allerede solgt aktier for 163,3 mio. dollars inden børsnoteringen, hvor prominente navne som Google Ventures og Bill Gates har købt sig ind i selskabet.

Men det amerikanske selskab har da også brug for al den økonomiske støtte man kan få.

Editas får således fortsat ingen penge ind fra salg af produkter og omsætningen for de første ni måneder af indeværende regskabsår lød på blot 837.000 dollars, som stammer fra et samarbejde med kræftselskabet Juno Therapeutics, og nettoresultatet viste et underskud på 60,3 mio. dollars.

  Bill Gates investerer i genteknologi  

  Bayer satser mia på stort gensamarbejde  

  Vertex satser stort på gensamarbejde  

  Novartis indgår to gen-samarbejder