MedWatch

Takeda er klar til at droppe Novos fedmerival

Fejl i et klinisk studie med et fedmemiddel, der er blandt de største konkurrenter til Novos Saxenda, får nu japanske Takeda til at true med helt at droppe projektet.

Den japanske medicinalkoncern Takeda Pharmaceuticals truer nu med at droppe sit fælles fedmeprojekt med amerikanske Orexigen Therapeutics om dennes lægemiddel Contrave.

Det skriver Bloomberg.

Udmeldingen kommer, efter at et sikkerhedsstudie med fedmemidlet, der er blandt de væsentligste konkurrenter til Novo Nordisks nye fedmehåb Saxenda, blev bremset af forskere fra FDA, som kritiserede Orexigen for at offentliggøre studiedata for tidligt i forløbet.

”Takeda sendte et brev til Orexigen 12. maj, hvori Takeda søger at ophæve samarbejdsaftalen med Orexigen på baggrund af Orexigens væsentlige misligholdelse af aftalen. Takeda arbejder tæt sammen med Orexigen for at prøve at løse sagen uden at ophæve kontrakten,” skriver den japanske koncerns talskvinde Sandy Rodriguez i en e-mail til Bloomberg.

Tilbage i marts offentliggjorde Orexigen tidlige data fra studiet, som indikerede, at Contrave førte til en nedgang i hjerterelaterede dødsfald. Men FDA-forskerne mente, at den kompromitterede hele studiet og forlangte derfor, at virksomheden skulle foretage endnu et sikkerhedsstudie.

Takeda vil have Orexigen til at afholde alle omkostninger til det nye sikkerhedsstudie, men det har det amerikanske selskab ikke umiddelbart tænk sig at acceptere, da man ikke mener at have vildledt hverken investorer eller patienter med dataoffentliggørelsen i marts. Sagen kan i yderste instans ende i en retssag, skriver Bloomberg.

Det oprindelige hjertestudie er nu halvvejs færdig, og opdaterede data, som blev offentliggjort tirsdag, viser ifølge nyhedsbureauet, at de kliniske fordele, som Orexigen meldte ud om, ikke længere er til stede. Selskabet har dog heller ikke registreret nogen væsentlige hjerterelaterede bivirkninger.

Knap 500 sælgere løber Novos amerikanske fedmedrøm i gang

Novo lancerer fedmemiddel i USA

Novo-konkurrent får godkendt fedmemiddel i Europa

Fedt i leveren kan blive nyt guldområde for Novo

Europa står over for ekstrem fedme-epidemi

Nu kan amerikanerne få medicin mod deres dobbelthager

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier