MedWatch

BMS betaler milliarder for nye kræftaftaler

Amerikanske Bristol-Myers Squibb har indgået to nye samarbejder angående udvikling af immunterapier til behandling af en række kræftsygdomme, der kan koste selskabet næsten 7 mia. kroner.

Det er ikke kun på den helt øverste hylde i den globale medicinalindustri, at der har været godt gang i handler mellem selskaberne i den seneste tid. Branchen har således også set en markant aktivitet af mindre tilkøbshandler og samarbejdsaftaler – ikke mindst indenfor det fremstormende område for immunterapier til behandling af kræft.

Det skriver branchemediet FierceBiotech med henvisning til to nye partnerskabsaftaler, som den amerikanske gigant Bristol-Myers Squibb (BMS) netop har indgået med mindre biotekselskaber.

BMS har indgået en aftale med selskabet Incyte, hvorigennem man vil forsøge at parre sin egen PD-1-hæmmer nivolumab med biotekpartnerens såkaldte IDO-hæmmer INCB24360. Kombinationen af de to lægemidler skal undersøges i et nyt fase 1/2-studie.

Ifølge FierceBiotech er BMS blot én i en række af medicinalaktører indenfor kræftområdet, der er begyndt at se på mulighederne for at parre immunterapier som INCB24360, der skal anspore kroppens eget immunsystem til at bekæmpe kræftceller, med såkaldte immun-checkpoint-hæmmere som nivolumab, der blokerer aktiviteten af visse proteiner – i dette tilfælde membranproteinet PD-1 (Programmed cell Death 1).

Milliardaftale

Samtidig har BMS også underskrevet en aftale med et andet amerikansk biotekselskab, CytomX, der betyder, at medicinalkoncernen får tilført op til fire nye lægemiddelkandidater, der skal udvikles vha. biotekselskabets unikke antistofplatform.

BMS betaler i første omgang 50 mio. dollar til CytomX, og hertil kan komme op til 298 mio. dollar i milepælsbetalinger for hver af de fire lægemiddelkandidater fra samarbejdet. Dermed kan aftalen samlet løbe op i 1,24 mia. dollar, hvilket svarer til omkring 6,8 mia. kroner.

I henhold til aftalen med Incyte vil BMS og biotekpartneren sammen finansiere det planlagte fase 1/2-studie, men yderligere økonomiske detaljer er ikke oplyst.

Læs artiklen fra FierceBiotech her.

Forsiden lige nu

Dansk epilepsialarm er blevet solgt til USA

Selskabet Ictalcare, der har Coloplast i ejerkredsen og har udviklet en særlig epilepsialarm, har solgt sine aktiver til et amerikansk selskab. Det er konklusionen på en strategisk proces, som har varet i flere år.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier