MedWatch

ALK-rival napper knap 2 mia. kr. på børsen

Det britiske biotekselskab Circassia, der konkurrerer med danske ALK på allergi-området, er gået på børsen i London og har rejst 1,8 mia. kroner.

Den britiske biotekvirksomhed Circassia, der udvikler lægemidler mod allergi, har ladet sig notere på børsen i London. Det skriver flere internationale medier torsdag.

Circassia har udbudt sine aktier til 3,1 pund stykket, hvilket giver selskabet en værdi på 581 mio. pund – svarende til 5,19 mia. kroner. Det er den største børsintroduktion af et biotekselskab i Storbritannien siden 1995, skriver Reuters med henvisning til tal fra life science-mediet EP Vantage.

Samtidig rejser Circassia 200 mio. pund., som svarer til 1,8 mio. kr. , for at hjælpe med at udvikle selskabets hovedvaccine. Det drejer sig om en kandidat mod katteallergi, som pt. er i fase 3 af klinisk udvikling.

Mens biotekselskaberne har fortsat sejrsgangen på børsen i USA ind i 2014, har succesen ikke for alvor forplantet sig til Europa.

Fem nye børsnoteringer på vej

Børs-bonanza fortsætter ufortrødent

I den sidste store biotek-børsintroduktion på London Stock Exchange rejste selskabet Renovo 50 mio. pund, og i 2004 rejste Ark Therapeutics 91 mio. pund. Renovo er siden gået nedenom og hjem, mens aktiekursen for Ark Therapeutics er raslet ned siden børsnoteringen. Det skriver branchemediet FierceBiotech i forbindelse med nyheden.

Herudover er man også i mellemstadie-studier med nye vacciner mod støvmide-, græs- og pollenallergi, og selskabet må dermed ses som en potentiel, væsentlig konkurrent til danske ALK, der har udviklet vacciner mod netop disse indikationer.

Læs artiklen fra Reuters her eller se FierceBiotechs dækning af nyheden her.

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier