MedWatch

GSK betaler over en milliard i diabetestvist

Skandaleramte GlaxoSmithKline betaler nu over 1 mia. kroner til otte amerikanske stater for at indgå forlig i en sag om ulovlig markedsføring af selskabets diabetesmedicin Avandia.

Det er ikke kun i Kina, at den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline er på kant med loven. Således har koncernen igennem længere tid været involveret i en sag, hvor man er beskyldt for ulovlig markedsføring af diabeteslægemidlet Avandia i USA.

Men nu er selskabet gået med til at betale 229 mio. dollar – svarende til godt 1 mia. danske kroner – til otte forskellige amerikanske stater for at lægge låg på den sag. Det oplyser Reuters.

GSK's diabeteslægemiddel er flere gange blevet kædet sammen med hjerteproblemer, og det blev derfor trukket fra det europæiske marked i 2010, ligesom man i USA har indført store restriktioner på brugen af medicinen.

Selskabet har tidligere indgået forlig med 37 andre amerikanske stater i sagen om ulovlig markedsføring, men de resterende otte stater, som man nu har indgået forlig med, ville altså ikke være med til den aftale.

En talskvinde for medicinalkoncernen forklarer over for nyhedsbureauet, at forliget ikke skal ses som en indrømmelse af et erstatningsansvar, men at man er gået med til det for at undgå en langtrukken retssag. Samtidig oplyser selskabet, at beløbets størrelse falder indenfor, hvad man tidligere har sat til side til sagen.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

GSK-chef: Ansatte har snydt både os og Kina

Vækst i toppen og bundlinjefald hos GSK

GSK’s kinesiske neuro-center under mistanke

GSK lover billigere medicin efter Kina-skandale

GSK er forsøgskanin i kinesisk loveksperiment

GSK beskyldes for milliardbestikkelse

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste MedWatch anbefaler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier